Thursday, 3 January 2013

Vetite e vajit te peshkut


                                  
  • Sherben per te ulur nivelin e triglicerideve. Trigliceridet lidhen me semundjet e zemres dhe diabetit. Per te ulur rrezikun e ketyre semundjeve, rekomandohen te mbahen ne nivel te ulet trigliceridet. 
  • Rrit perqendrimin dhe hiperaktivitetin tek femijet.
  • Nje perdorim i perditshem i vajit te peshkut, ul rezikun e semundjeve qe kane lidhje me humbjen e kujteses, por nuk keshillohet nje perdorim i sasive te medha te tij.
  • Ndihmon per depresionin, azmen, humbjen e peshes, ne semundjet e syve dhe eshte i domosdoshem per funksionimin e trurit.  
  • Vaji i peshkut ndihmon gjithashtu per te pasur nje lekure sa me te bukur. Jo vetem mban aknet nen kontroll por gjithashtu ndihmon ne elasticitetin e lekures dhe ngadaleson shenjat e plakjes.
Ushqimet ne te cilat mund te gjeni vajin e peshkut, ndryshe i njohur si omega 3, jane toni, sardelet, salmoni, troftat dhe gjithashtu mund te gjehet ne formen e tabletave ne farmaci.

-Anne

Join us on facebook.

No comments:

Post a Comment